Social

20 de companii au început procesul de digitalizare prin proiectul Digital4Energy

În cadrul proiectului inițiat de Asociația Centrul Român al Energiei și finanțat din fonduri europene nerambursabile, Digital4Energy, 350 de angajați din minim 35 de IMM-uri își dezvoltă competențele digitale în cadrul unui program de formare gratuit

Scris de 
 pe data 
5 septembrie, 2023

România se situează pe locul 27 din cele 27 de state membre ale UE în ediția din 2022 a Indicelui economiei și societății digitale (DESI). Acest fapt este unul deosebit de îngrijorător având în vedere țintele Deceniului Digital, programul European de politici privind deceniul digital, cu ținte și obiective concrete pentru 2030. Unul dintre obiective este ca peste 90 % din IMM-uri să atingă cel puțin un nivel de bază în materie de intensitate digitală, iar minimum 80% din populație să aibă competențe digitale de bază.

Pentru a accelera procesul de digitalizare și pentru a micșora decalajul, IMM-urile au ocazia de a-și înscrie angajații la cursuri performante gratuite de Social Media pentru afaceri, Business Intelligence, Comunicare în mediul digital, Cybersecurity pentru angajați sau Protecția datelor cu caracter personal. Aceste cursuri se desfășoară online.

Mai multe informații despre calendar și despre cursuri se pot afla de pe site-ul https://crenerg.org/Digital4Energy/. De asemenea companiile care se înscriu pot beneficia și de un program de consiliere prin care își vor dezvolta propria capacitate de formare a actualilor și viitorilor angajați.

”Felicităm cele 20 de companii care s-au înscris până acum în Digital4Energy și au început procesul de digitalizare, oferindu-le angajaților posibilitatea de a-și crește nivelul de cunoștințe digitale, implicit performanța la job. Ne bucură faptul că IMM-urile răspund pozitiv provocării lansate de Asociația Centrul Român al Energiei. Feedback-ul primit în ceea ce privește eficiența cursurilor este foarte bun. Sunt manageri care ne-au spus că sesizează deja îmbunătățiri în activitatea curentă a angajaților – de exemplu sunt mai atenți cu transferul de date sensibile de la unii la alții sau comunică online mai centralizat și mai eficient sau chiar au venit cu propuneri de platforme digitale care le ușurează task-urile. Mai avem locuri libere în program, dar cererea este destul de mare. Nu toate IMM-urile sunt eligibile. Se pot înscrie doar cele care au codurile CAEN autorizate din această listă” a anunțat Mihai Mladin, managerul proiectului Digital4Energy.

”Digitalizarea nu mai este de mult doar un vis frumos. Ca să faci parte din lanțul economic național, trebuie să știi să folosești instrumente digitale care asigură nu doar creșterea competitivității locale și naționale, cât mai ales îți asigură supraviețuirea pe piață. Fără angajați bine pregătiți care să știe să gestioneze aceste instrumente sau care să aibă un ”mindset digital” va fi foarte complicat ca afacerea sau activitatea ta să supraviețuiască. Noi am făcut la un moment dat un audit al instrumentelor digitale pe care le folosim în asociație și am identificat un număr de 26 de aplicații și platforme care ne ușurează munca de gestionare a comunității, procesele financiare, procesele de comunicare online și offline, organizarea evenimentelor, managementul proiectelor” a mai adăugat acesta.

Pentru mai multe informații:office@crenerg.org

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate