Constanța

A fost semnat contractul de finanțare pentru restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic

Sursă foto: ecomareaneagra.wordpress.com

Restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic este tot mai aproape, cel puțin așa susține președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, care a semnat astăzi contractul de finanțare pentru acest proiect.

Scris de 
 pe data 
30 mai, 2018

După ședința ordinară de Consiliu Județean care a avut loc astăzi, 30 iunie, președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu a semnat contractul de finanțare pentru restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic.

Suntem în faza în care putem spune că acest proiect intră în linie dreaptă și undeva, sper că anul viitor, vizitatorii, turiștii să poată intra în acest obiectiv și să vadă frumusețile de acolo. În lunile următoare vom demara procedurile de licitație și execuție a acestui monument”, a precizat Horia Țuțuianu.

Potrivit președintelul CJ, valoarea de finanțare a proiectului este de aproximativ 3 milioane 400 de mii de euro, bani proveniți din fonduri europene, iar procedurile ce precedă începerea propriu-zisă a restaurării, vor fi gata în toamnă.

Se va merge pe amplasamentul vechi, doar modernizare și dotare, pentru că, după cum știți, la acest obiectiv turistic nu s-a mai intervenit de peste 30 de ani. Este într-o stare de degradare foarte mare și era nevoie de o investiție majoră în acest punct turistic”, a menționat Țuțuianu.

președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu

Președintele Consiliului Județean consideră că lucrările pentru restaurarea Edificiulu Roman cu Mozaic vor dura aproximativ un an, de la începerea efectivă a restaurării.

Se poate face și într-un timp mai scurt, eu îmi doresc să fie gata mâine, dacă se poate, însă, după cum știți, nu este după cum vrem noi, trebuie să respectăm legislația în vigoare și procedurile”, a afirmat Țuțuianu.

De asemenea, Horia Țuțuianu a precizat că în perioada următoare așteaptă să semneze și alte proiecte ce prevăd restaurarea și conservarea obiectivelor turistice din Constanța, precum Mormântul Hipogeu, Muzeul de Istorie, Cetatea Carsium.

 

Actualitate