Este vorba despre firma Recip Salcia, deținută în proporție de 90% de Valentin Dragnea, fiul președintelul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Băiatul șefului PSD pare să fi știut cu mult timp înainte că pesta porcină va avea să lovească România în modul în care a făcut-o, întrucât, începând cu iulie 2017, ferma din Teleorman „nu mai cumpără porci, ci vinde, taie și procesează ce avea deja în propria fabrică”, notează tolo.ro.

Potrivit sursei citate, în data de 31 iulie 2017 în Satu-Mare a fost anunțat primul focar de pestă africană, însă ulterior Guvernul nu a luat măsuri în această privință, ba chiar a anulat inspecțiile sanitare prevăzute în primăvara anului 2018.

Cei mai mulți dintre crescătorii de porci au suferit pierderi majore din cauza răspândirii pestei, însă nu se poate spune la fel și despre firma Recip Salcia care a „scăpat” în această perioadă de peste 10.000 de porci, rămânând în prezent cu 3.000 de suine, în condițiile în care, în luna iulie a anului 2017 număra 13.585.

E greu de înțeles de ce un fermier de porci ar avea ferma aproape goală acum, când timpul de cerere mare este mai-noiembrie. Acum e prețul cel mai bun, acum sunt fermele pline de purceluși care cresc pentru Crăciun. Dacă cei de la Salcia și-au golit ferma înseamnă că au știut ceva!”, afirmă un crescător român de porci, citat de tolo.ro.

Epidemia a lovit și marele producător tulcean, Carniprod, care și-a înmulțit efectivul de porcine cu 10.000 de capete, față de anul 2017, ajungând să aibă 48.000. Toți, însă, au fost omorâți de autorități, abatorul și producția fiind oprite.

Conform tolo.ro, despre faptul că Salcia a vândut mare parte din porci înainte de răspândirea pestei africane, patronul Carniprod, Nicolae Ciuleac, a spus doar atât: „N-aș vrea să mă bag în discuția asta, ce să fac? Înseamnă că ei, în Teleorman, au știut mai multe?!

 

 

(Visited 319 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.