Codul Penal introduce aceste infracțiuni în rândul celor cu caracter imprescribtil alături de genocid și crime împotriva umanității. Legea prevede obligația martorilor de a înștiința autoritățile, în caz contrar aceștia riscând închisoarea de până la 2 ani.

Legea promulgată joi prevede mai prevede:

Fapta persoanei care, luând cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieţii sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani.

Articolul 266, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (11) cu următorul cuprins: Fapta persoanei care, luând cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală, de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile ori contra libertăţii şi integrităţii sexuale, săvârşite faţă de un minor, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Articolul 374 alineatul (31), literele c) și d) se modifică și vor avea următorul cuprins: „c) fapta a pus în pericol viața minorului; d) de către o persoană care a mai comis anterior o infracțiune contra libertății și integrității sexuale asupra unui minor, o infracțiune de pornografie infantilă sau proxenetism asupra unui minor, limitele speciale ale pedepselor se majorează cu o treime.

(Visited 135 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.