Astfel, potrivit legii, în cazul patrupedelor ce fac parte din categoria câinilor periculoși, proprietarii trebuie să aibă în vedere ca, de fiecare dată când aleg să îi scoată la plimbare, să le pună botniță.

O constănțeancă nu a ținut cont, însă, de acest lucru, polițiștii sancționând-o cu o amendă usturătoare.

La data de 30.07.2018 a fost identificată proprietara unui câine încadrat în categoria periculos, de talie mare, rasa Rottweiler, care însoțea animalul în parcul de la Casa de Cultură iar acesta nu avea botniță, fiind astfel încălcată o obligație legală.

Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Constanța.

Potrivit reprezentanților instituției, în categoria patrupezilor periculoși se încadrează câinii de luptă și de atac: Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor, precum și câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

 

(Visited 353 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.