Actualitate

AUDIO. Fetiță de doi ani, lovită de îngrijitoarea de la creșă. Părinții au publicat înregistrarea cu amenințările femeii

Acuzații grave la o creșă din Piatra Neamț, unde părinții unei fetițe au făcut publică o înregistrare în care se aude cum copila este bătută și apoi este izolată de ceilalți copii.

Scris de 
 pe data 
6 noiembrie, 2019

Potrivit unor surse apropiate de familie, fetița a început să manifeste stări de panică încă de la începutul anului școlar. Ulterior micuța nu-și mai dorea să meargă la creșă.

Părinții au început să-și ridice semne de întrebare și au decis să-i pună în geantă fetiței un dispozitiv de înregistrare audio.

Părinții au depus plângere la poliție. Scroll mai jos pentru audio.

Vă atenționăm, urmează informații cu un puternic impact emoțional.

Copil: Nu mai vreau aici, vreau acasă, vreau la mami.
Îngrijitoare: Crezi că Eu stau aici să mă f..* tu cum vrei? Acolo să stai!
Copil: De ce?
Îngrijitoare: Nu ai voie!
Copil: Vreau înapoi!
Îngrijitoare: Nu! Acolo stai!
Copil: Vreau înapoi la copii…

În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la incidentul de la Creșa Precista, DGASPC Neamț a luat o serie de măsuri printre care și încetarea Contractului Individual de Muncă a îngrijitoarei

DGASPC Neamț

– a dispus constituirea Comisiei de disciplină prin Dispozitia Directorului executiv al DAS Piatra Neamț din aceeași zi, în vederea demarării procedurii disciplinare pentru asistentul medical coordonator al Creșei Precista și pentru salariatele care își desfăsurau activitatea impreună cu îngrijitoarea respectivă la grupa mijlocie, grupa din care face parte și copilul in cauza.

– a fost sesizat DGASPC Neamț (instituție responsabila cu privire la confirmarea/infirmarea situațiilor de abuz ) prin Fișa pentru semnalarea obligatorie a cazurilor de abuz și neglijarea a copilului, nr. 26403/25.10.2019 cu privire la situația minorei în vederea luării măsurilor legale ce se impun, în conformitate cu prevederile art. 95 din Legea nr. 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată și în conformitate cu prevederile HG nr.49/2011 pentru aprobarea Metodologiei – cadru privind prevenirea și intervenția în echipă multidisciplinară și in retea in situațiile de violenta asupra copilului

– s-au făcut demersuri pentru suplimentarea camerelor video și montarea sistemelor de supraveghere video și audio și în spațiile de joacă și odihnă din cadrul creșelor municipiului”, se arată într-un comunicat al DGASPC Neamț.

 

Actualitate