Actualitate

Biscuiți românești și Hitler. Cum își face reclamă pe Facebook producătorul Ro Star

Cunoscutul producător român de biscuiți, Ro Star a publicat pe pagina de Facebook o fotografie în care unul dintre produse apare alături de liderul nazist, Adolf Hitler.

Scris de 
 pe data 
3 aprilie, 2019

Imaginea cu Hitler a fost postată în cadrul unei campanii de promovare cu întrebări de cultură generală. Pagina Ro Star Romania are un număr de 20.300 de urmăritori, care au fost întrebați „În ce ţară s-a născut Adolf Hitler?“, scrie adevarul.ro

De asemenea, în imaginea postată pe pagina Ro Star este vizibil simbolul nazist, svastica. Legea spune că este ilegală raspandirea sau vanzarea, prin orice mijloace, ori confectionarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum și deținerea, în vederea răspândirii sau vânzării, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeasi pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.

Postarea, făcută pe 2 aprilie, a stârnit câteva reacții de indignare din partea utilizatorilor, însă cei mai mulți s-au concentrat pe răspunsul întrebării de cultură generală.

După publicarea articolului pe adevarul.ro și după ce reprezenanții firmei de PR a Ro Star au spus că este o știre falsă și au amenințat cu avocați, miercuri, 3 aprilie, în jurul orei 12.30, postarea cu Hitler a dispărut de pe pagină.

De asemenea, nu a fost prima dară când, în cadrul concursurilor, Ro Star publică imaginea lui Hitler. În urmă cu câteva zile,  pe 31 martie, utilizatorii erau întrebaţi de ce a construit Hitler o „clădire lungă de 4,5 km“.

Articolul integral publicat de Adevărul, AICI.

Reamintim că în 2013, Parchetul Judecatoriei Buzău s-a sesizat din oficiu după ce un tânăr postase pe Facebook o fotografie în care apare îmbrăcat într-o uniformă nazistă și având pe cap o caschetă de ofițer german.

 

Actualitate