Potrivit jurnalistei Emilia Șercan, secretarul de stat a folosit cel puțin patru surse bibliografice majore pentru a copia în teza de doctorat, notează Pressone.ro.

Chestorul-șef de Poliție Bogdan Despescu a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne la 29 noiembrie 2019. De asemenea, el s-a aflat și la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, în intervalul 2014 – 2015. Ulterior, a fost numit șef al Poliției Române, funcție din care a fost eliberat în luna ianuarie a anului 2018, la propunerea lui Carmen Dan, ministru de Interne în acea perioadă.

Despescu a obținut doctoratul în 2010 la Academia de Poliție cu o teză referitoare la „criminalitatea în domeniul achizițiilor publice”. Emilia Șercan a dezvăluit că Bogdan Despescu „a copiat din diverși autori – cuvânt cu cuvânt – peste 150 de pagini”.

Fostul șef al polițiștilor din România este acuzat de cvadruplu plagiat. Despescu ar fi copiat de patru ori, în pagini diferite ale tezei sale, același segment de text dintr-un studiu al Societății Academice din România.

Cu toate acestea, Bogdan Despescu a dat în judecată, în 2018, Ministerul de Interne și IGPR deoarece nu i-au acordat sporul de doctorat ce a fost eliminat prin lege, în 2010, în plină criză economică.

În martie 2019, Despescu obținea în instanță mii de lei – inclusiv actualizări cu rata inflației – drept spor pentru un doctorat plagiat. Sumele pe care Despescu le-a obținut în instanță sunt, în acest moment, secretizate de Ministerul de Interne.

Potrivit PressOne, Bogdan Despescu a respins acuzațiile de plagiat. Articolul complet îl puteți citi AICI

În septembrie 2019, jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat de plagiat și pe Bogdan Licu. Actualul procuror general interimat a vrut să recurgă la un „artificiu” pentru a cere retragerea titlului de doctor. Instanța l-a obligat, însă, să păstreze titlul de doctor, după ce a pierdut procesul cu Ministerul Educației.

În aprilie 2019, jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea după ce a dezvăluit rețeaua de plagiat de la Academia de Poliție.

 

(Visited 296 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.