Timp Liber

Bunele maniere și etica jocului în pokerul live. Scurt ghid pentru începători

Scris de 
 pe data 
24 august, 2023

Pokerul este un joc în care respectul este mereu prezent. Se glumește mult, se râde, dar niciodată nu se trece o anumită linie. În poker îți tratezi tot timpul adversarii cu respect, iar partea de socializare face parte din farmecul acestui joc.

Dincolo de principalele poker reguli, există și anumite linii de comportament nescrise, valabile general. Sunt regulile de etichetă pe care trebuie să le respecți indiferent dacă joci în cazinouri, cluburi de poker sau pe o platformă online. Când oferi respect, vei primi respect și din partea celorlalți jucători. Iar farmecul pokerului este că întâlnești oameni cu aceeași pasiune și îți poți face prieteni noi.

Cum să te comporți când joci poker

Nu-i lăsa pe cei din jur să aștepte prea mult

Când joci poker, este indicat să acționezi rapid. Desigur, ia-ți timpul necesar pentru a gândi următoarea mutare, dar încearcă să nu fii acel jucător după care stă toată lumea. Când este rândul tău să iei o decizie evită să mai vorbești cu alt jucător, cu dealerul ori cu un chelner. Evită să încetinești ritmul jocului deoarece s-ar putea să nu fie pe placul celor din jur.

Nu-ți ironiza adversarii

Știi deja că în poker se glumește mult și se râde. Dar niciodată nu trebuie să-ți ironizezi adversarii pentru anumite decizii pe care le iau, mai ales dacă sunt niște jucători pe care abia i-ai cunoscut. Nu știi cum vor reacționa, iar bunul simț trebuie să fie mereu prezent la masa de poker. Acest lucru se aplică și atunci când joci online, la operatorii care îți oferă posibilitatea să discuți prin intermediul unei ferestre de chat. Dacă încerci poker pe o platformă online, nu-ți ironiza adversarii începători, care iau decizii nepotrivite sau care joacă haotic. Cu toții am fost la început și am trecut și prin astfel de momente.

Nu te manifesta vocal după un câștig mare

Nimănui nu îi plac jucătorii aceia foarte vocali, care exultă după un câștig mare. Când tu câștigi, ceilalți pierd. Ține cont de acest lucru și tratează-i cu respect pe cei din jur. Sunt șanse bune ca cei din jur să te felicite pentru victorie, dar dacă vei fi arogant s-ar putea ca acest lucru să nu se mai întâmple. Ține cont că, dincolo de ce se întâmplă la masă, mulți jucători de poker sunt prieteni între ei.

Fii atent la acțiunea jocului

În cazul în care mergi într-un club de poker sau în cazinou s-ar putea să îți dorești să îți ascunzi anumite emoții. Unii jucători folosesc căști, alții ochelari de soare și glugă. În cazul în care preferi să asculți muzică, nu conecta niciodată ambele căști sau nu da muzica foarte tare. Trebuie să auzi mereu ce se discută. Ar fi o greșeală să fii acel jucător care va solicita să i se repete un mesaj pentru că nu l-a auzit din prima.

Acceptă eșecul cu demnitate

Tuturor ni se mai întâmplă să pierdem când jucăm poker. E ceva firesc! Nu există jucător pe lumea asta care să iasă învingător mereu de la masă. Dar diferența este făcută de modul în care accepți eșecul. Oricare ar fi pierderea ta, evită momentele în care ajungi să te plângi că ai avut cărți proaste ori să dai vina pe ghinion. Ține minte că pokerul este un joc de abilități și că diferența aici se face. Dacă dai vina pe ghinion sau te vei plânge nu vei rezolva nimic, ba chiar îi poți deranja pe cei din jur.

Nu intra în conflict cu ceilalți jucători

Pokerul este un joc distractiv, dar vedem cum la mese mai apar și jucători cu caracter coleric. Sunt chiar unii cu rezultate notabile pe plan internațional care s-au remarcat prin faptul că sunt vulcanici. Este greșit însă să intri într-un conflict cu ceilalți jucători. Nu va rezolva nimic, ba chiar riști să fii scos din turneu / partidă dacă lucrurile escaladează. În cazul în care apare o situație pe care nu o poți rezolva cu vorba bună, ia legătura cu un angajat al cazinoului.

Evită să faci următoarele lucruri

  • Nu spune în gura mare care au fost cărțile tale
  • Nu arăta cărțile altui jucător
  • Nu anticipa modul în care se va termina o mână
  • Nu discuta mâna respectivă cu nimeni cât timp este încă în desfășurare

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate