Ministrul de interne, Carmen Dan şi şeful Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, colonelul Cătălin Paraschiv au dat explicaţii în faţa Comisiei pentru Drepturile Omului. La audieri a participat şi Avocatul Poporului. Parlamentarii vor să stabilească dacă la protest au fost respectate drepturile și libertățile cetățenești.

Cred că trebuie să înţelegem cu toţii şi să admitem că sunt rigori impuse de ancheta Parchetului. Mi-am dorit ca temele supuse în această comisie să privească strict drept omului. Eu am precizat că nu sunt cea care stabileşte vinovaţii, că sunt instituţii abilitate şi vom afla răspunsul după analiza acestor instituţii“, a declarat ministrul Carmen Dan, după audierile care au durat aproximativ o oră.

Întrebată dacă se impune o îmbunătăţire a activităţii Jandarmeriei, Carmen Dan a spus că se impune o analiză a reglementărilor legale privind Jandarmeria şi este de competenţa Parlamentului să susţină această iniţiativă a MAI.

Am mai spus şi cred că se impune o analiză a reglementărilor legale şi este de competenţa parlamentarilor să ne susţină în demersul nostru. Cred că în perioada următoare va trebui să ne uităm cu atenţie la legea care reglementează activitatea Jandarmeriei“, a adăugat Carmen Dan.

 

(Visited 79 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.