Organizatorii precizează că solicitările de sânge sunt din ce în ce mai multe, atât ale spitalelor din județ, cât și din București, iar numărul donatorilor se menține la un nivel insuficient.

De asemenea, organizatorii atrag atenția asupra faptului că există copii și adulți cu boli grave care au nevoie urgentă de transfuzii, iar fără ajutorul oamenilor sănătoși, bolnavilor nu li se poate asigura tratamentul necesar.

Totodată, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța precizează că dispune de toate materialele necesare pentru acest demers și că echipa face eforturi pentru a asigura colectarea de sânge în weekend, însă toată strădania personalului nu ajută la nimic, dacă oamenii nu se implică.

Directorul CRTS Constanța, cere constănțenilor să se gândească cu adevărat la posibilitatea de-a dona sânge, întrucât acest gest de generozitate reprezintă un pas foarte important în procesul de vindecare a numeroși bolnavi.

Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, a transmis directorul CRTS Constanța, Alina Dobrotă, într-un comunicat.

 

(Visited 157 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.