Fostul premier, Dacian Cioloș a declarat că impactul pe care rezultatul alegerilor din 27 septembrie îl va avea la Constanța va avea impact pentru restul economiei României.

Ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce se întâmplă şi va urma să se întâmple în Constanţa nu priveşte doar locuitorii Constanţei, ci întreaga Românie. Ăsta este unul din motivele pentru care sunt aici şi ăsta e unul din motivele pentru care ceea ce aleg constănţenii ar putea avea un impact și pentru restul României, pentru restul economiei României. Pentru că la 30 de ani de la Revoluție, cu resursele și potențialul pe care-l are Constanța, acest loc ar fi trebuit să arate altfel astăzi“, a declarat Cioloș.

Constanța nu a valorificat potențialul pentru că în ultimii ani a devenit captiva unor interese, unor rețele aproape mafiote, iar unii din capii acestei rețele sunt la pușcărie, iar alții sunt în curs de cercetare. O mafie care a ținut captivă Constanța și care a privit orice investiție aici doar pentru interesul lor.

Am venit la Constanța să-l susțin pe Stelian Ion, candidatul Alianței USR PLUS care poate oferi o șansă istorică acestui oraș furat și împărțit la bucată de politicienii vechilor partide.

Când alții se ascundeau pe sub băncile din Parlament făcând opoziție de fațadă, Stelian a fost „comandantul” deputaților care s-au opus cu toată forța lui Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae și alți apărători ai corupților. A venit vremea oamenilor liberi, nepătați, pricepuți, hotărâți și tineri în spirit, vremea oamenilor din USR PLUS! Ei sunt cei care, alături de constănțeni, vor face ca orașul și județul nostru să renască.“, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a mai subliniat că potențialul portuar al Constanței nu a fost valorificat, spunând că portul trebuie să devină o sursă de dezvoltare pentru oraș, dar și pentru România.

Portul Constanța nu trebuie să fie o sinecură pentru câțiva neocomunişti care îl ţin prizonier, captiv de ani de zile, ca să nu-şi scape ei cumva controlul pe diferite suprafeţe de acolo, pentru că, de bine, de rău, mărfurile oricum trec prin port într-un sens şi în celălalt, dar nu s-a investit aproape de loc în Portul Constanța.

Țin minte cât de greu mi-a fost în 2016, am avut doar un an de zile, să înţeleg ceea ce se întâmplă acolo, pentru că erau straturi suprapuse, unul peste celălalt, de interese inclusiv ale unor partide care au trecut pe la guvernare până atunci. Deci Portul Constanța trebuie să devină o sursă de dezvoltare pentru Constanţa şi pentru România şi nu o sinecură ascunsă de ochii lumii, cu ceea ce se întâmplă acolo.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, a declarat că Dacian Cioloș vine la Constanța mai des decât vin unii candidați, care locuiesc prin alte localități. El a spus că este esențial atragerea de fonduri europene în următorii ani pentru dezvoltarea orașului, în condițiile în care „această corupție generalizată nu a dus la dezvoltarea Constanței așa cum ar fi meritat“.

Vom găsi resursele financiare pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene. După 27 septembrie, Constanța va renaște. Și nu este doar un slogan, ci denumirea unui program foarte clar care se va derula pe fonduri europene. Banii trebuie cheltuiți pe proiecte serioase și nu pe, spre exemplu, toalete de 50.000 de euro. Constanța a ratat toate oportunitățile în ceea ce privește fondurile europene, și a făcut-o intenționat. De ce? Pentru că pe fonduri europene nu poți sifona bani.

De aceea vreau să dau un mesaj constănțenilor, să și scoată din vocabular: „la Constanța nu se poate“. Ba se poate, și încă ce! Mai ales că avem un potențial uriaș. Putem fi al doilea oraș al României, din punct de vedere economic. Îi mulțumesc lui Dacian pentru sprijin și implicare! Dacian știe în ce situație se află Constanța și câtă nevoie este aici de o nouă abordare în administrație, de o schimbare pe care doar oamenii USR PLUS o pot aduce.“, a spus Stelian Ion.

 

(Visited 91 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.