Actualitate

Condamnare definitivă pentru Mircea Drăghici, fostul deputat și trezorier al PSD. Cinci ani de închisoare cu executare

Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, pentru delapidare şi folosirea subvenţiilor primite de către PSD în alte scopuri. Decizia magistraților Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost dată joi, 1 iulie.

Scris de 
 pe data 
1 iulie, 2021

Judecătorii au respins apelurile formate de DNA şi Mircea Drăghici la sentinţa din 15 octombrie 2020 pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar decizia este definitivă, astfel că Mircea Drăghici va executa cinci ani de închisoare.

Mircea Drăghici, unul dintre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2019 pentru că a folosit subvenţiile primite de PSD din bani publici pentru a îşi achiziţiona o vilă. Magistraţii au stabilit şi confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici. Fostul deputat şi-a dat demisia din PSD în februarie 2020.

Pe 25 iulie 2019, Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare. Conform rechizitoriului DNA, între 15 februarie 2018 şi 11 iunie 2018, Mircea Drăghici a utilizat suma de 380.000 de euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a îşi cumpăra o vilă în cartierul Pipera din oraşul Voluntari.

Cu aceşti bani, Drăghici a acoperit parţial, în proporţie de peste două treimi, valoarea casei. Plata din subvenţii a sumei respective a fost ascunsă prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul lui Mircea Drăghici. Fost pilot de curse şi subprefect de Argeş, Mircea Drăghici a fost deputat PSD de Argeş în perioada 2008-2020.

Actualitate