Evenimentul, adus pentru prima dată la Constanța, este dedicat echipelor națioanle de baschet. Etapa de la malul mării se va desfășura în perioada 30 iunie – 1 iulie.

Finala turneului va avea loc între 14 și 16 septembrie, la București, și va reuni cele mai bune 12 echipe din Europa, atât la masculin cât și la feminin.

Înainte de finala de la București, pe lângă turneul de calificare de la Constanța, cele 59 de echipe naționale vor participa și la alte competiții preliminare: la Poitiers (Franţa) şi Escaldes-Engordany (Andorra). România este calificată din oficiu, ca ţară organizatoare, dar va lua parte la turneul de la Constanţa.

România a mai găzduit alte două competiții FIBA 3×3 Europe Cup, cea inaugurală din 2014, unde a obținut medalia de aur la masculin și cea din 2016 când s-a bucurat de medalia de argint la feminin.

În 2017 baschetul 3×3 a fost inclus pe lista disciplinelor olimpice și va debuta la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. În acest moment România ocupă, în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Rankings pe națiuni, locul 9 la masculin și locul 21 la feminin.

Evenimentele organizate în ultimii ani de  către Asociația Județeană de Baschet Constanța, în parteneriat cu Sport Arena Streetball și partenerii săi, inclusiv Constanţa Street Play, Tulcea Street Play, Mangalia Street Play, turneul internațional Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, au avut un impact decisiv în poziția ocupată de România în clasamentele mondiale, naționala de masculin finid calificată deja la ediția anuală a Campionatelor mondiale ce se va desfășura în Filipine, în perioada 8-12 iunie.

 

(Visited 99 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.