Actualitate

Cum vrea statul să scape de mașinile vechi: bani pentru cei care le predau, impozite mari pentru proprietari

România s-a angajat prin PNRR să scape de mașinile mai vechi de 15 ani.

Scris de 
 pe data 
4 noiembrie, 2021

Statul român ar trebui să susţină cu o anumită sumă de bani predarea maşinilor mai vechi de 15 ani, iar în paralel beneficiarii să se angajeze că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula autovehicule la fel de vechi şi că vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini noi mai puţin poluante, spune ministrul interimar al Mediului, Barna Tanczos.

„În PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.), România s-a angajat să reducă numărul maşinilor mai bătrâne de 15 ani. Până când nu vom avea un guvern care să-şi asume această decizie ar fi prematur, în calitate de ministru interimar, să dau eu soluţia.

Propunerea mea este aceeaşi pe care am spus-o de mai multe ori. Statul să vină să susţină predarea acestor maşini mai vechi de 15 ani cu o anumită sumă de bani.

CITEȘTE ȘI: Guvernul pregătește o nouă TAXĂ DE POLUARE. Mașinile de peste 15 ani nu vor mai putea fi înmatriculate

În paralel, să facem posibilă majorarea taxelor locale în cazul maşinilor vechi şi poluante, astfel încât să nu existe nu doar coerciţia, ci şi un sprijin real din partea statului român şi un angajament din partea celor care predau aceste maşini vechi că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula vehicule mai vechi de 15 ani şi vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini mai puţin poluante, noi”, a spus ministul într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres, informează digi24.ro.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate