Actualitate

Diana Şoşoacă, amendă de 5.000 de lei pentru discriminare, după ce l-a numit trădător pe Raed Arafat

Diana Şoşoacă a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în urma mai multor declaraţii făcute de senatoare la adresa şefului DSU, Raed Arafat. Potrivit CNCD, declaraţiile constituie faptă de discriminare.

Scris de 
 pe data 
12 ianuarie, 2022

CNCD a decis că mai multe declaraţii ale senatoarei Diana Şoşoacă la adresa şefului DSU, Raed Arafat, constituie faptă de discriminare.

„Afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată“, a decis CNCD în şedinţa de miercuri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CNCD, „se sancţionează autorul declaraţiei doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”. „Hotărâre adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, mai arată sursa citată.

Actualitate