Actualitate

Elev de 8 ani, violat de două ori în baia școlii de colegi. Agresorii nu pățesc nimic fiindcă sunt minori

Scris de 
 pe data 
4 martie, 2024

Un băiat, elev la Școala Nicolae Titulescu din București, a fost violat de două ori de colegii săi chiar în baia școlii din centrul Capitalei. Părinții revoltați s-au adunat luni dimineață în curtea școlii, iar directoarea școlii discută cu ei. Inspectoratul Școlar București a primit abia luni dimineață o sesizare oficială din partea școlii, informează digi24.ro

Primul caz de viol s-a produs în 2022, când s-a deschis și un dosar penal. Potrivit unor surse din poliție, copilul- care atunci avea 8 ani – a fost violat în baia școlii. El a fost dus la INML, iar o plângere a fost depusă la secția 4 de Poliție. Dosarul s-a clasat atunci deoarece elevul acuzat de viol ar fi fost mult prea mic pentru a fi tras la răspundere, el având 11 ani.

Alt dosar penal a fost deschis în decembrie 2023, după ce aceeași victimă a fost violată, dar de alt elev, potrivit acelorași surse.

„Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe si dorinței sincere de a clarifica toate aspectele.”, se arată într-un comunicat de presă remis de Școala Nicolae Titulescu.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate