Umor

Elev de la „Mircea“, transferat disciplinar la „Ovidius“ după ce a venit pe jos și cu temele făcute

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
22 ianuarie, 2019

Cruzime fără margini și decizie devastatoare luată de conducerea colegiului național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța după ce un elev rebel a încălcat două dintre regulile de conduită internă ale instituției.

Deși părinții lui sunt blindați cu bani, adolescentul a fost surprins venind la școală pe jos și, mai mult, la clasă s-a descoperit că acesta își făcuse temele la absolut toate materiile din ziua de luni. Ca urmare, Mihăiță Șușu, elev în clasa a X-a, este acum nevoit să învețe alături de tocilarii silitori și fără adolescență de la liceul „Ovidius“.

După scandalul și rușinea la care am fost supuși în urmă cu câteva luni, când am avut un elev care pleca și venea de la școală cu 43-ul, acum asta!? Nici nu ne-am putut imagina că așa ceva este posibil! Am cerut imediat ca acest element să fie transferat disciplinar la Ovidius. Unde o s-ajungem dacă fiecare elev bogat se pune cu burta pe carte? Delăsarea și nepăsarea lor este principalul factor ce finanțează prestigiul acestei instituții“, spune un tip dubios din conducerea liceului.

În apărarea sa, Mihăiță susține că este suficient de beizadea încât să fie nu fie nevoit să vină pe jos la școală și să aibă medii de 9 și 10 fără să-și facă temele, dar a avut un moment de rătăcire după ce în weekend citise o carte.

Johnule, ce dracu’… De obicei citesc doar notele de plată din cafenele, dar sunt cu pata pusă pe o tipă și mi-a spus că ei îi place nu știu ce carte cu niște țărani săraci, că e super-mișto și am zis s-o citesc și eu ca s-o impresionez, hâtz!“, spune Mihăiță, care a descoperit Moromeții. „N-am putut s-o las din mână, Johnule!“

Elevul spune că pedeapsa primită este mult prea dură și este de părere că cei din conducere vor să facă din el un exemplu. „La Ovidius, Johnule, pe bune!? Acolo e pușcărie… O să trebuiască să-mi fac temele în fiecare zi și așa ceva este imposibil. O să se aleagă praful de adolescența mea! De-asta tata îmi zice mereu și are dreptate: <Ai grijă cu gagicile că astea îți distrug viața! Te împachetează de nu mai știi de tine!>“, a spus Mihăiță cu ochii înlăcrimați.

Ca urmare a acestui caz, conducerea de la „Mircea“ a început o anchetă internă pentru a descoperi dacă mai sunt și alți elevi plini de bani, dar care au căzut în patima cititului și au devieri grave de comportament cum ar fi chef de învățătură, frecventatul orelor, mersul pe jos sau frecventarea mijloacelor de transport în comun.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate