O simplă plimbare prin centrul Constanței te face aproape instantaneu să te întrebi cu ce a greșit oare acest oraș? Ce blestem s-a înfiripat în trupul acestui oraș încât de ani de zile să fie bătaia de joc a tuturor parveniților și hoților?

Strada Mihai Viteazu, lângă Teatrul Fatnasio

Orice se mișcă în Constanța se face pe bani grei și într-un dispreț total față de cetățeni. Totul e cârpeală, spoială, o cocleală de prost gust ce se împrăștie în toate colțurile orașului și împroașcă privirea cu inspidul, urâtul și bătaia de joc.

Constanța are parc arheologic de 3,5 milioane de euro, reabilitat complet de doar 2 ani, care arată ca o pârloagă. Milioane de euro care s-au cheltuit pe spații verzi înghițite de bălării și pleavă arsă de soare.

De fapt, nu cred să fi fost vreodată spații verzi în acest parc, unde căpușele sunt mai numeroase decât firele de iarbă.

Ciulinul de 2 metri. Intrarea în zona Peninsulară, vizavi de Lupoaică

La 10 metri de fereastra lui Făgădău, gazonul din parc s-a preschimbat în lobodă și colții babii, în boscheți ce cresc cât casa și fac umbră haitelor de maidanezi. Sistemele performante de irigații sunt o cumplită parodie, dar totodată o adevărată odă adusă prostiei și incompetenței.

În zona centrală, că vorbim de str. Mihai Viteazu, intersecție cu b-dul Ferdinand, de b-dul Tomis chiar la intrarea în zona istorică, chiar și în fața clădirii Primăriei, ciulinii au pus stăpânire pe orice palmă de pământ. Atracția orașului, chiar în fața statuii cu Lupoaica, stă ciulinul înalt de 2-3 metri, cu care constănețenii și vizitatorii de-o potrivă se fotografiază amuzați.

Spațiu verde amenajat de Primăria Constanța într-una din cele mai aglomerate zone din oraș: poarta de acces în centrul istoric al orașului

Doar că nu știu cât ne mai arde de râs când vedem cum tot ce se face în acest oraș stă sub semnul amatorismului și a bătăii de joc față de constănțean și față de banul public.

Parcul Arheologic. S-au investit 3,5 milioane euro în spații verzi. La 10 metri e geamul biroului lui Făgădău

Parcul Arheologic, investiție de 3,5 milioane lei.

Ironic… Primăria Constanța, apel la SOLIDARITATE

Spațiu verde în inima Constanței

 

(Visited 2.400 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.