Adi (8 ani), Nico (9 ani) și Edi (10 ani) au vandalizat cele cinci săli de clasă ale clădirii, trei pentru învățământul primar și două de grădiniță, cancelaria, grupul sanitar și centrala termică.

Mobilierul școlar și materiale didactice au fost rupte şi aruncate peste tot, uşile sparte, grupul sanitar distrus, peleții de la centrala termică şi praful de la instinctoare au fost împrăştiate pe tot holul, informează giurgiupesurse.ro

Potrivit primarului, cei trei copii au intrat în instituție pe unul dintre geamuri, după încheierea cursurilor.

În jurul orei 17.00, a venit femeia de serviciu pentru a face curățenie în școlă. Nu i-a venit să creadă ce a văzut. Cu toţii suntem şocaţi de cele întâmplate, nu putem să înţelegem cum nişte copii au putut să facă acest lucru“, a declarat primarul din Clejani, Florin Nidelea, citat de giurgiupesurse.ro

După ce au distrus cam tot ce se putea, copiii au mers la grupul sanitar, au deteriorat instalaţia electrică, iar doi dintre ei au început să-şi facă duș. Aşa au fost găsiţi de către femeia de serviciu.

Unul dintre copii a fugit dezbrăcat acasă, s-a îmbrăcat şi a revenit la şcoală pentru a vedea ce se întâmplă. Poliţiştii l-au găsit urcat pe clădirea sălii de sport.

Ne-am plimbat prin școală, când o jucărie a început să cânte. Este aia care anunţă că este ora trei. Am luat-o şi am aruncat-o în cutia cu jucării, nu a încetat zgomotul. Am dat în ea cu un băţ, care a sărit şi l-a lovit pe ăsta mic. Atunci ne-am enervat şi am început să distrugem totul. Am văzut şi într-un joc ceva asemănător, a fost distractiv până am început să obosim”, a declarat unul dintre cei trei copii, potrivit aceleiași surse.

Autoritățile locale au deschis o anchetă în acest caz, totodată urmând a fi evaluate pagubele produse de cei trei copii.

Sursa foto: giurgiupesurse.ro

 

(Visited 1.643 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.