Constanța

GALERIE FOTO / Târgul Florilor, o „feerie de culoare” sau un nou festival ratat al Primăriei?

Dezamăgire totală printre constănțenii care au vizitat astăzi așa-zisul Festivalul al Florilor, organizat de Primărie.

Scris de 
 pe data 
28 septembrie, 2019

Deși se promitea o „feerie de culoare”, o „simfonie a florilor” și că Parcul din fața Teatrului Oleg Danovski „va fi îmbrăcat în flori viu colorate”, în realitate cele câteva zeci de ghivece de crizanteme expuse nu puteau bate nici măcar florăriile de la Spitalul Mare.

 

În total am putut număra 10 corturi, expuse de-o parte și de alta pe aleea din fața Teatrului. Dintre acestea, patru erau cu miere de albine, ceaiuri medicinale, tincturi și alifii sau ghivece și elemente decorative pentru grădină. În restul era flori, mai exact ghivece cu crizanteme.

Trecătorii se declarau dezamăgiți de așa-zisul Festival, care nu se putea ridica nici măcar la pretenția unei singuri florării.

 

„Credeam că va fi plin de flori, tot parcul în culori, așa cum anunțau pe facebook. Dar nu sunt decât câteva corturi, și alea pe o singură alee și în mare parte doar crizanteme la ghiveci”, spunea Luiza Soare, o constănțeancă ieșită în parc împreună cu cei doi copii.

În continuare, vă redăm prezentarea Primăriei ante-eveniment:

„Simfonia florilor îi va încânta pe constănțeni, la sfârșitul acestei săptămâni, la cel mai colorat târg din municipiu. Parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va fi îmbrăcat în flori viu colorate, la Târgul „Constanța cu Flori”.

Timp de patru zile, în perioada 26 septembrie – 29 septembrie, în intervalul orar 11:00 – 19:00, vom aduce laolaltă producători de flori din județ, producători de ghivece din ceramică, beton, fier și lemn, firme de amenajări peisagistice, firme care comercializează produse de îngrijire pentru flori și produse fito-sanitare.

Printre miile de flori care vor îi încânta pe constănțeni cu miresmele și culorile lor, pe platoul din fața teatrului se numără crizantemele, mușcatele curgătoare, mușcatele zonale, clopoțeii, begoniile, ciclamele sau florile de piatră.
Producătorii alături de reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA – Direcția Silvică Constanța vor da sfaturi prețioase celor care doresc să cunoască tainele îngrijirii florilor.

Târgul „Constanța cu flori” este organizat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Constanța.

Actualitate