Actualitate

„Garcea“ a turnat la Securitate în timpul stagiului militar. A dat rapoarte detaliate despre colegii săi din armată

Fostul membru al grupului de umor Vacanța Mare, Mugur Mihăescu, cel care i-a interpretat pe polițistul Garcea și Leana a lu’ Pârțag, și unul dintre liderii protestului anti-COVID din Piața Victoriei, a fost recrutat de securiști în timpul Armatei, pentru a-și turna colegii militari, potrivit CNSAS.

Scris de 
 pe data 
14 iulie, 2020

G4Media.ro a publicat documentul eliberat de CNSAS din care reiese că Mugur Mihăescu a scris note despre colegii lui, despre prieteni sau despre persoane necunoscute cu care se împrietenea, obținea informații de la aceștia pe care apoi le transmitea Securității.

Mihăescu a fost recrutat de Securitate în 1986, potrivit CNSAS, ca militar în termen, apoi a fost folosit și ca student, până în 1988. A avut numele conspirativ „Mihai”.

El a povestit Securității, printre altele, cum un coleg de-ai săi avea o iubită în Israel, acolo unde se mutaseră și mama sa, și fratele vitreg, în urma separării de tatăl său care a rămas în România.

Mihăescu îl descosea pe amicul său cu privire la planurile de nuntă ale acestuia cu prietena sa din străinătate, apoi povestea Securității despre felicitările pe care aceștia și le trimiteau cu diferite ocazii și cu teama ca relația și dialogul lor să nu fie descoperite tocmai de Securitate.

Într-o altă notă, Mihăescu a detaliat despre cum un amic își trimitea prietenii străini cu valuta pe care o deținea să îi cumpere diferite obiecte pe care el nu le putea cumpăra pentru că ar fi fost acuzat că deține ilegal bani străini. Mihăescu sublinia chiar că ar fi văzut cu ochii lui bancnota de 100 de dolari.

[pdf-embedder url=”https://www.constantadeazi.ro/wp-content/uploads/2020/07/Mugur-Mihăescu-CNSAS-Securitate.pdf”]

Sursa: G4Media.ro

Mugur Mihăescu este unul dintre cei mai vocali coronasceptici din România. El a fost și unul dintre vorbitorii la protestul anti-COVID de duminică, 12 iulie, atunci când aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei pentru a se opune legii carantinării.

Aceștia au spus rugăciuni și au scandat, fără măști și fără să respecte distanțarea socială, mesaje despre libertate, dictatură și coronavirus.

De asemenea, într-o intervenţie la Antena 3, în luna mai, când se discuta despre deschiderea teraselor, s-a arătat în favoarea unor măsuri de combatere a pandemiei precum cele ale Suediei.

Fostul actor are mai multe baruri – St. Patrick, Patry Room şi Killkeny – în centrul istoric al Bucureştiului, acesta fiind şi motivul pentru care, în 2017, a fost propus consilier al primăriei, întrucât cunoaşte îndeaproape problemele locale, potrivit comunicatului de presă al Gabrielei Firea. El spunea atunci că purtarea măştii în aer liber este exagerată şi că oamenii vin la terase pentru socializare şi, în plus, nu pot bea cu masca pe faţă.

 

Actualitate