Constanța

„Împreună Constanța”, prima platformă suport pentru comunitatea locală. B.Huțucă: „Avem putere dacă acționăm împreună!”

Începând de astăzi constănțenii, de la oameni de afaceri, persoane aflate în dificultate și medici, pot accesa prima platformă de suport comunitar. Platforma Împreună Constanța reunește specialiști în finanțe, economie, psihologie și asistență socială și are trei piloni de suport social.

Scris de 
 pe data 
8 aprilie, 2020

Primul pilon este dedicat antreprenorilor afectați de pandemia COVID-19, care pot accesa consultanță gratuită în vederea accesării facilităților fiscale puse la dispoziție de autorități.

Al doilea pilon este dedicat persoanelor aflate în dificultate. Pentru acestea, platforma a pus la dispoziție 4 numere de telefon: 0739 139 221, 0739 139 221, 0739 139 223, 0739 139 224. Solicitările persoanelor vor fi preluate de voluntarii din call center și împreună cu aceștia vor fi identificate soluții pentru fiecare nevoie în parte. În plus, pentru persoanele vulnerabile, platforma pune la dispoziție consiliere psihologică.

Cel de-al treilea pilon este dedicate eforturilor comunitare de a sprijini personalul medical din prima linie. Astfel, platforma are și componentă de strângere de fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale ce vor fi donate medicilor de familie.

Sumele strânse din donații vor fi utilizate pentru achiziția urgentă a echipamentelor medicale și distribuirea lor acolo unde este nevoie, de acest aspect urmând să se ocupe Colegiul Medicilor de Familie din Constanța, Asociația medicilor de familie Tomis din Constanța, precum și Asociația Sofya Tomitana, parteneri declarați ai proiectului.

Totodată, pentru a marca debutul campaniei, astăzi, 8 aprilie, au avut loc primele acțiuni de donare a echipamentelor achiziționate din donațiile realizate de inițiatorii platformei Împreună Constanța. Astfel, peste 8000 de măști de unică folosință și peste 20.000 de seturi de mănuși au fost achiziționate pentru a fi donate cabinetelor medicilor de familie din județul Constanța.

Inițiatorii proiectului sunt Bogdan Huțucă, Mihai Lupu, Septimiu Bourceanu și Ionuț Rusu, aceștia reușind să  pună la punct toată infrastructura necesară astfel încât constănțenii să beneficieze de suport integrat.

„Această pandemie a subliniat cât de conectați suntem unii cu ceilalți. Acest lucru vine să ne demonstreze, încă o data, de puterea pe care o avem dacă suntem uniți și dacă acționăm împreună. Așa cum statul acasă al nostru, al tuturor are forța de a opri o pandemie, așa și solidaritatea noastră, formată din gesturi mici și la îndemână, are forța de a aduce întreaga comunitate împreună. Împreună Constanța este mai mult decât o platformă de suport comunitar. Este o platformă de dialog comunitar. Este o agora online unde putem să intrăm în dialog și să găsim soluții, împreună pentru problemele comunității noastre. Această platformă va rămâne un canal de dialog mult timp după ce această pandemie va trece, pentru că e important să știm că acesta este locul unde problemele tutor întâlnesc soluții dedicate” a declarat Bogan Huțucă, unul dintre inițiatorii Platformei „Împreună Constanța”.

De asemenea, Ionuț Rusu a subliniat faptul că această platformă îi pune față în față pe care care pot oferi ajutor cu cei care au nevoie de ajutor.

“Experiența mea de navigator m-a învățat un lucru esențial – atunci când ai grijă de cei de lângă tine, toată lumea e în siguranță. Acum suntem cu toții pe un vas aflat în furtună și de aceea modul în care vom răspunde acestei provocări va fi decisiv pentru felul în care vom traversa aceste ape tulburi. Comunitatea constănțeană are nevoie de răspunsuri, de implicare și de soluții, iar Împreună Constanța îi pune față în față pe cei care pot oferi ajutor cu cei care au nevoie de ajutor. Sunt bucuros că pot să fiu parte din această inițiativă și mă voi implica deplin în a crește această platformă” a declarat Ionuț Rusu, managerul celei mai importante firme de crewing din Constanța.

Pentru mai multe detalii, accesați www.impreunaconstanta.ro

Fondurile strânse din donații vor fi administrate și utilizate de Asociația Sofya Tomitana în scopurile acestei campanii.

Actualitate