Potrivit judecătorilor, Palatul Reginei Maria a fost vândut de societatea de stat Mamaia SA către o companie privată fără respectarea dreptului de preempțiune al statului. Decizia Curții Supreme a validat hotărârea dată de Tribunalul Constanța în anul 2020 prin care contractul de vânzare – cumpărare a fost anulat, a transmis Info-Sud-Est.ro

Deși Palatul Reginei se afla Lista monumentelor istorice, în 2003 clădirea a fost vândută către o firmă contra sumei de aproximativ 850.000 de lei. Ulterior, curtea palatului, în suprafaţă de aproximativ 1,5 hectare de teren, a fost vândută aceleiaşi companii de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, cu 23 de euro/metrul pătrat.

În 2018, ministerul Culturii, condus la acea vreme de George Ivașcu, a atacat în instanță contractul prin care palatul a fost privatizat în anii 2000. Procurorii DNA Constanța au deschis un dosar penal și pe numele fostului primar Radu Mazăre pentru că ar fi vândut subevaluat curtea Palatului Regal din Mamaia, cu 23 de euro/mp, deși pe piața imobiliară a vremii, un metru pătrat din centrul stațiunii Mamaia se vindea cu prețuri cuprinse între 100 și 300 de euro.

Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare, însă achitat de Curtea de Apel Constanța în final.

Articolul complet AICI.

(Visited 258 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.