Actualitate

Mărțișoare cu pălincă vândute ca pâinea caldă

@actualdecluj.ro

Primăvară sau iarnă, creativitatea românilor nu poate fi întrecută. Doi tineri au mers la târgul de mărțișoare cu sticluțe de pălincă.

Scris de 
 pe data 
1 martie, 2018

În Cluj, sărbătoarea Mărțișorului a scos la iveală creativitate a doi tineri din localitatea Poieni. Aceștia au adus la târgul de Mărțișor din Piața Unirii, o podoabă diferită, pe care au numit-o „amețișor”, mai exact, o sticluță cu pălincă tradițională.

 „Trec mai bine ca pâinea caldă, trec foarte, dar foarte bine. Păi uitați-vă ce temperaturi sunt. Noi le mai spune Amețișoare. E o pălincă bună, de prune, din livada proprie și are 53 de grade. Avem o mică livadă în Poieni și de acolo e toată producția”, a povestit Alin Hognoci, bijutier în viața de zi cu zi, pentru actualdecluj.ro.

„Amețișoarele”  au alături tradiționalul fir roșu cu alb, astel că pot fi agățate în piept, dar mai ales,  pot fi consumate la nevoie.

Pe lângă mărțișoarele cu pălincă, bijutierul oferă și unele cu vin sau vișinată, gândindu-se și la câteva modele cu bere pentru anul viitor.

 „M-am gândit împreună cu soţia să venim cu ceva mai original. Ea a văzut și comandat sticluţele şi le-am umplut ca într-o mică distilerie. Un astfel de mărţişor costă 10 lei”, a completat Alin.

 

Actualitate