„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat astăzi modificarea unor acte normative referitoare la programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţã al medicamentelor pentru pensionari. Conform acestui act, începând cu 1 septembrie 2019 peste 2,2 milioane de pensionari care au venituri de pânã la 1139 de lei pe lunã, inclusiv, vor beneficia de compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B prevãzutã în hotãrârea de guvern aferentã, anume HG 720/ 2008”, a declarat, marţi, Nelu Barbu.

Potrivit actului normativ, până acum puteau beneficia pensionarii care aveau venituri lunare de până la 990 de lei. Consumul total mediu lunar de medicamente pentru pensionarii cu venituri din pensii de  până la 990 lei luna/inclusiv, este de aproximativ 18.837.409,79 milioane de lei.

„Până acum, potrivit acestui act normativ, se încadrau cei care obţineau venituri de până la 990 de lei pe lună. Aşadar, creşte acest plafon la 1139 de lei pentru că de la 1 septembrie se măreşte punctul de pensie şi ar fi fost puşi într-o situaţie dificilă. Pentru a nu crea situaţii neplăcute pentru persoanele vârstnice, Guvernul a luat decizia să majoreze acest plafon ca să fie continuitate în aplicarea acestei măsuri care îi ajută pe vârstnici să-şi procure medicamentele de care au nevoie”, a adăugat Barbu.

 

(Visited 321 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.