Sănătate

Medicii alergologi au găsit soluția la alergiile alimentare ale copiilor. Obiceiul prin care ne îmbolnăvim singuri copiii

Medicii alergologi, recomandări de ultimă oră: „Introduceți în alimentația bebelușilor ouă, pește și lapte de vacă. Așa pot scăpa de viitoarele alergii”

Scris de 
 pe data 
25 martie, 2019

Alergologii americani au stabilit o nouă abordare în ceea ce privește alergiile la copii. Medicii au constatat că este mult mai sigur să introducem în alimentația bebelușilor chiar de la vârste mai mici de 4 luni alimente puternic alergene, cum ar fi alune, pește sau lapte de vacă, studiile arătând că expunerea copilului la vârste foarte fragede la aceste tipuri de alergeni le crește considerabil imunitatea, anunță Daily Mail.

Prin anii 2000, tot medicii alergologi americani au întocmit un set de recomandări pentru părinți, care erau sfătuiți să nu introducă în alimentația copiilor lapte de vacă până la vârsta de 1 an, ouă până la doi ani, iar peștele și alunele până la vârsta de trei ani. Astăzi, sfaturile sunt total opuse.

Bebelușii ar trebui să aibă în alimentație alune, pește, ouă și lapte de vacă încă de la vârsta de 4 luni, spun specialiștii americani în sănătate în cadrul unui ghid publicat pe 18 martie 2019, și care cuprinde recomandări pentru părinți. Ghidul este rezultatul a 20 de ani de studii clinice efectuate de medicii pediatrii și alergologi.

Doctorii au constatat faptul că expunerea bebelușilor la ingredientele alergene le crește imunitatea și scad considerabil șansele ca ei să dezvolte ulterior alergii alimentare.

„Unii copii sunt predispuși să dezvolte alergii pe linie genetică, moștenind din familie un fond alergic foarte puternic. Dar cei mai mulți copii devin alergic din cu totul alte cauze. De aceea, este clar că nutriția are un rol esențial în prevenirea sau minimalizarea alergiilor la copii”, a declarat dr. Scott Sicherer, unul dintre autorii ghidului.

Acesta a mai adăugat că „nu există niciun motiv pentru părinți să întârzie sau să evite introducerea în dieta bebelușilor alimente considerate cu potențial alergenic, cum ar fi ouăle, laptele de vacă sau carnea de pește”.

 

Actualitate