Actul de educație este fundamental pentru evoluția oricărei societăți, este crucial pentru dezvoltarea României. Pentru elevi, noul an școlar reprezintă studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relaționa cu informațiile, precum și cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, începutul anului școlar este un prilej de revedere sau cunoaștere a elevilor, de inovare în predare, precum și de bucurie în fața a noi provocări. Pentru decidenți, această ocazie întruchipează efectele palpabile ale măsurilor asumate și este o hârtie de turnesol care susține crearea altor programe și politici în domeniu” se arată într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, premierul susține că profesorii au o mare responsabilitate, dar și un privilegiu, precizând că Guvernul pe care îl conduce asigură bugetul necesar dezvoltării unui învățământ cu un randament ridicat.

„Dascălii au responsabilitatea imensă și privilegiul deosebit de a forma mințile celor din fața catedrei, de a le insufla curajul să gândească dincolo de standarde și de a modela personalități ale unor viitori adulți. De aceea, Guvernul pe care îl conduc sprijină mentorii din educație și elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care să asigure veniturile și infrastructura necesară unui sistem de învățământ performant”, se precizează în comunicat.

Totodată, Dăncilă a afirmat că România poate dezvolta un sistem de educație de calitate, raportat la tendințele europene, apreciind că s-au parcurs etape importante în acest sens.

Sunt conștientă că în ceea ce privește învățământul – această prioritate națională, alături de sănătate – am parcurs etape importante, dar esențiale sunt cele care vor urma. România poate face pași susținuți în dezvoltarea sa ca furnizor al unui sistem de educație de calitate, modern, în acord cu tendințele europene și care să răspundă provocărilor pieței muncii”,

Premierul a încheiat cu un mesaj adresat elevilor, părinților, dar și profesorilor: „La acest nou început, copiilor și tinerilor le doresc să se bucure de cunoaștere, părinților să fie mândri de reușitele lor, iar dascălilor să-și urmeze vocația!

 

(Visited 243 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.