UPDATE, 5 aprilie: Citeşte declaraţiile făcute de ministrul Sănătăţii la Constanţa: 3 medici şi 5 carde medicale, confirmaţi cu COVID-19. click AICI

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, în această seară, la Antena 3, că două orașe din România, respectiv Brașov și Constanța, ar putea deveni, în foarte scurt timp, focare de coronavirus.

Ministrul a spus că în Spitalul Constanța este un focar de infectare cu coronavirus, și că personalul medical este „puternic infectat”.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a recunoscut în premieră la RomâniaTV că la Brașov și Constanța sunt focare de coronavirus în care personalul medical este intens infectat. El a precizat că de săptămâna viitoare se va ocupa personal de cele două situații.

Era un moment în care trebuia să limităm circulația persoanelor în Țăndărei, astfel ca persoanele să nu iasă și să răspândească virusul în restul județului, iar în interior să nu intre nimeni, pentru a nu amplifica acea transmitere locală.

Există și alte focare, Deva, Aradul, avem zone unde avem un personal medical intens infectat, ne gândim ne gândim la Brașov ne gândim și la Constanța, sunt focare pe care le avem în atenție și pe care săptămâna viitoare le voi vizita”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Oficialul nu a exclus faptul ca, în funcție de evoluția focarului, Constanța să intre în carantină.

 

(Visited 26.861 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.