Oamenii lucrau la barajul Sindi, de pe râul Parnu, când au văzut animalul încercând să înoate în apa aproape înghețată. După ce și-au făcut loc printre bucățile de gheață, oamenii au scos animalul, l-au învelit cu o pătură, încercând să îl încălzească, apoi l-au urcat în mașină și l-au dus la o clinică veterinară.

Nu mică le-a fost surpriza însă când au aflat că luaseră cu ei în mașină un lup.

Uniunea Estoniană pentru Protecția Animalelor a precizat că lupul avea tensiunea foarte scăzută când a ajuns în cabinetul veterinar, ceea ce ar putea explica de ce era atât de docil și le-a permis oamenilor să se apropie de el.

„A trebuit să îl cărăm peste un dâmb. Cântărea destul de mult. Era calm, a dormit pe picioarele mele. Abia când am vrut să mă întind puțin a ridicat capul”, povestește Rando Kartsepp, unul dintre muncitori.

Veterinarii nu erau siguri dacă aveau de-a face cu un lup, așa că au chemat un vânător familiar cu animalele sălbatice, care le-a confirmat că este un lup mascul, în vârstă de aproximativ 1 an. Veterinarii au decis apoi să închidă animalul într-o cușcă, în caz că devine agresiv după ce își revine.

Lupul va fi eliberat înapoi în sălbăticie, după ce își revine din șocul termic.

(Visited 244 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.