Este vorba despre un asistent-şef de la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, infectat cu COVID-19. Pentru că se simţea rău, a sunat la 112 pentru a fi adus la Spitalul Suceava. S-a întâmplat marţi, 7 aprilie, transmite Adevarul.

La ora 9.00, o ambulanţă s-a deplasat la domiciliul pacientului de 46 de ani, din localitatea Pojorâta.

Bolnavul a fost adus la Suceava şi a stat până aprope de ora 17.00 în autosanitară pentru că medicii n-au vrut să-l interneze.

În tot acest timp, autosanitara a fost blocată în curtea spitalului cu tot cu şofer şi asistentă, pentru că procedura spune că personalul de pe ambulanţă trebuie să însoţească pacientul până la internare.

Am stat în soare fără să ne bage nimeni în seamă. Cum am stat eu au stat şi ceilalţi colegi. Pacientul meu a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19, procedurile trebuiau să fie mult mai uşoare.

Tot personalul este cu moralul la pământ. Toţi sunt cu acel echipament special, nu ştii cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă. Într-un tarziu, la ora 17.00, ni se dă pacientul în ambulanţă ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecţioase.

Aici continuă spectacolul: «domnii doctori sunt în şedinţă». Ce fel de şedinţă la ora 17.00? După două ore, a venit o doamnă doctor destul de obosită şi ne-a certat”, a spus asistenta de pe ambulanţă pentru Antena 3.

Ambulanțiera spune că echipamentele pe care le folosesc sunt departe de a fi suficiente în lupta cu virusul mortal.

În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri – suntem efectiv fără nicio protecție”, a spus femeia, printre lacrimi.

(Visited 372 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.