Lifestyle

Pasionat de grădinărit? Iată 4 lucruri de care ai nevoie pentru o grădină de vis

Grădinăritul este un hobby minunat și relaxant atunci când îl practici din dragoste pentru natură și din dorința de a te simți împlinit că ai contribuit la o mică parte din frumusețea acesteia. Pentru pasionați, de cum dă firul ierbii și până când pământul se învelește cu primul strat de nea, a se îngriji de acest spațiu este o binecuvântare. Dacă te numeri printre aceștia, știi că fiecare anotimp este dedicat anumitor segmente agricole.

Scris de 
 pe data 
29 aprilie, 2020

În luna lui Florar, de exemplu, adică în luna mai, când puțin ne mai desparte de mult așteptata vară, e momentul în care poți planta anumite flori, plante aromatice și răsaduri de legume.

În cazul în care vrei să știi concret ce ai putea planta în grădina la sfârșit de primăvară, aruncă o privire peste articolul acesta.

Ca să ai roadele dorite și pentru ca cele mai deosebite flori să-ți înfrumusețeze grădina, nu ai nevoie doar de pasiune și răbdare, ci de ustensilele necesare pentru a lucra perfect.

4 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din ”trusa de grădinărit”

  1. Foarfece de grădină

Aceste ustensile vin la pachet cu o varietate incredibilă de modele, pentru diverse întrebuințări. Există foarfece telescopice, pentru a putea tăia crengile copacilor, unele speciale pentru gazon și cele dedicate florilor. Mai sunt cele pentru gardul viu, cele pentru vie și, poate cea mai căutată, varianta universală, bună la mai toate cele menționate anterior. Tu stabilești de care ai nevoie pentru a-ți îngriji grădina în mod corespunzător.

  1. Săpăligă pentru buruieni

Buruienile se regăsesc în grădină mai tot timpul anului, însă la sfârșitul primăverii și începutul verii, ele cresc mult mai repede și sunt destul de rezistente, sufocând plantele din jur. De aceea, e bine să ai la îndemână, pe lângă sapele folosite la afânarea pământului sau la răsaduri, și una specială pentru aceste plante dăunătoare.

Dacă celelalte săpăligi au o formă alungită, ovală, cea dedicată înlăturării buruienilor este dreptunghiulară. Un lucru e clar: cu o astfel de unealtă la îndemână, cu răbdare și timp alocat stârpirii plantelor nedorite, grădina ta va fi mai aproape de perfecțiune.

  1. Furtun pentru irigare

Dimineața devreme sau după ce soarele s-a dus la culcare, grădina trebuie udată cu simț de răspundere. E adevărat, nu o vei face în zilele ploioase, căci nu are rost, însă, după cum ai observat, clima este în plin proces de schimbare, așa că avem parte și de foarte multe zile secetoase. Astfel, se impune prezența unui sistem de irigare sau, dacă vorbim despre un spațiu de dimensiuni reduse, este suficient un furtun cu care poți uda întreaga suprafață.

În funcție de nevoile tale, verifică aici care furtun crezi că ar fi potrivit. Orientează-te după mărime, calitatea materialului din care este confecționat și preț. Prezența acestuia devine mandatorie și în situația în care ai gazon, deoarece, în lipsa ploii, acesta trebuie udat frecvent.

  1. Plantator de bulbi

Cât de utilă poate fi această ustensilă? Ei bine, având în vedere că în luna mai se pun bulbii de crini, gladiole și dalii, acest mecanism se dovedește a fi extrem de folositoare. Te ajută să plantezi mult mai rapid și eficient florile care-ți vor încânta privirile în anotimpul cald. E momentul să-ți ușurezi munca și să alegi, de fiecare dată când simți că este cazul, instrumente și utilaje de grădinărit care să îți fie de folos.

Fie că te bucuri de o grădină vastă, cu flori, legume felurite și pomi fructiferi, fie că ai o terasă modestă sau un balcon împodobit cu jardiniere și ghivece pline de culoare, e indicat să ai un minimum de unelte pentru grădinărit – veritabile ajutoare în exersarea acestui hobby deosebit.

 

Actualitate