Fotografiile, care au fost salvate de jurnaliștii de la Info Sud-Est.ro, prezintă o domnișoară îmbrăcată sumar, printre ruinele lăcașului de cult evreiesc din Constanța.

Pictorialul a fost realizat de fotograful CvRshoots. El a declarat pentru Info Sud-Est că a avut acceptul unor muncitori din zonă și că ulterior a retras de pe internet toate fotografiile.

Președintele Comunității Evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu susține că cei care au realizat fotografiile au intrat fraudulos în Sinagogă: „Suntem indignați. Nu le-a dat nimeni acordul. Au intrat fraudulos. Sinagoga este de un an în custodia Companiei Naționale de Investiții”, a declarat Ionescu, citat de Info-Sud Est.ro

Mai multe fotografii AICI

Aflat într-o stare dezastruoasă, lăcașul de cult al evreilor mai stă în picioare printr-o minune, așteptând intervenția autorităților pentru salvarea sa. Sinagoga a fost construită în 1910, la iniţiativa comunităţii evreieşti conduse de Pincu Șapira.

În timpul războiului, aici a fost depozit militar german de armament. Lipsa unor lucrări de întreţinere şi pază au dus în cele din urmă la degradarea gravă a clădirii. Construcţia a fost folosită până în anul 2004, iar în 2018 a fost predată Companiei Naționale pentru Investiții în vederea reabilitării.

 

(Visited 715 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.