Primăria Nicolae Bălcescu anunță extinserea sistemului de internet wireless în toată comuna.

„Așa cum am spus în repetate rânduri, educația și viitorul copiilor noștri este o prioritate pentru mine ca primar și fac tot ce este posibil pentru ca cei mici să beneficieze de cele mai bune condiții.

Școala va începe în curând după noi reguli din cauzat pandemiei de COVID. Pentru că trăim în incertitudine privind procesul educațional, am luat hotărârea încă de astă primăvară să digitalizăm activitatea școlară a elevilor noștri”, a declarat primarul Dumitru Timofte.

Astfel, toți elevii din comuna Nicolae Bălcescu și Dorobanțu, începând cu clasa zero, au primit tablete, iar infrastructura IT a școlilor a fost modernizată pentru ca orele să poată fi transmise on-line.

Acum, se lucrează la introducerea rețelei wireless în toată comuna, cu acces gratuit la internet, pentru toți elevii, astfel încât tabletele să poată fi utilizate pentru scopul în care au fost achiziționate.

De asemenea, a fost creată rețeua de internet wireless în cartierele IAS Bălcescu și IAS Dorobanțu, precum și de-a lungul șoselei naționale în Nicolae Bălcescu.

„Vom continua lucrările de extindere a rețelei wireless în Nicolae Bălcescu și Dorobanțu până când toți elevii din comună vor avea internet acasă și vor putea susține lecțiile online.Acestea sunt măsuri concrete pentru a asigura copiilor un învățământ de calitate, conectat la viitor!”, a declarat primarul Dumitru Timofte.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.