Actualitate

Primăria vrea o nouă reconfigurare a intersecției de la Delfinariu. Două benzi de stânga, una pentru mersul înainte și una pentru dreapta, pe Mamaia

Primăria Constanța a transmis un comunicat de presă prin care anunță o nouă resistematizare a intersecției din zona Delfinariu, menită să fluidizeze traficul rutier. Aceasta ar fi a doua reconfigurare a intersecției respective în mai puțin de un an.

Scris de 
 pe data 
18 ianuarie, 2022

Reprezentanții Primăriei anunță că, pentru noua resistematizare a intersecției de la Delfinariu, „a fost constituit un grup de lucru, format din experți în sistematizare rutieră, prin intermediul căruia s-au generat soluții concrete pentru implementarea de măsuri care să răspundă nevoilor cetățenilor.“

Viceprimarul Ionuț Rusu spune că reproiectarea fluxurilor se va desfășura în doua etape.

„Prima etapă de reorganizare a elementelor de trafic folosind resursele existente a fost implementată prin reconfigurarea accesului la McDrive (situat la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Soveja). Următoarea etapă constă în resistematizarea străzii Soveja, la intersecția cu bulevardul Mamaia, unde se analizează amenajarea unei benzi suplimentare pentru fluidizarea intersecției de la Delfinariu“, a declarat Ionuț Rusu.

Potrivit noii reconfigurări a sistemului de circulație rutieră, vor fi două benzi pentru virarea la stânga, o bandă pentru direcția înainte către strada Zorelelor și o bandă pentru virarea la dreapta pe bulevardul Mamaia.

De asemenea, spațiul urban va fi redistribuit pe bulevardul Mamaia, între străzile Soveja/Zorelelor și Pescărie prin amenajarea unor zone dedicate tuturor participanților la trafic (bicicliști, pietoni, etc). Se va analiza inclusiv crearea de noi locuri de parcare. Datele colectate din intersecții vor fi integrate cu elemente de smart city care vor permite analiza în timp real și sincronizarea mult mai eficientă a traficului din Constanța.

Amintim că în luna octombrie 2021, aceeași intersecție a fost reconfigurată, fiind interzis virajul la stânga de pe strada Zorelelor pe bulevardul Mamaia. De asemenea, pe strada Zorelelor au fost amenajate două benzi de ieșire în bulevardul Mamaia și 2 benzi de intrare din bulevardul Mamaia.

În prezent, șoferilor li se recomandă ca pe direcția strada Zorelelor – bulevardul Mamaia să folosească variantele:

-deplasare dinspre strada Zorelelor înainte pe strada Soveja și întoarcere în giratoriul cu strada Chiliei apoi virare dreapta pe bulevardul Mamaia;

– deplasare dinspre strada Zorelelor pe strada Soveja și întoarcere în giratoriu apoi virare dreapta pe strada Chiliei cu alegerea rutei stânga către bulevardul Mamaia sau înainte către strada Ion Rațiu.

    Etichete:

Actualitate