Actualitate

Sondaj online lansat de Primărie cu privire la construirea unui bloc de locuințe lângă ruinele Cetății Tomis

Primăria Constanța a publicat un sondaj în care constănțenii pot spune dacă sunt sau nu de acord cu proiectul prin care o societate privată vrea să construiască un imobil chiar în apropierea Porții Mari a Cetății Tomisului.

Scris de 
 pe data 
25 ianuarie, 2019

Este vorba despre Proiectul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un teren de 296 mp situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 47A, în apropierea vestigiilor arheologice consolidate și valorificate muzeistic.

Ruinele datează din secolul III-VI p.Chr., epoca romană, reprezentând poarta de nord-est a zidului de incintă al Cetății Tomis.

Iniţiatorul PUZ-ului este firma Black Waters SRL, iar planul este construirea unei locuinţe colective S+D+P+5 etaje + 6 etaje.

Încă de la apariția acestui proiect, reprezentanții Asociației de Proprietari din zonă s-au declarat revoltați mai ales după ce primarul Decebal Făgădău a spus într-o emisiune TV că investiția nu a fost autorizată pe plan local, în schimb are aviz pozitiv de la Ministerul Culturii.

Asociația de Proprietari MK2 a depus și o petiție prin care i-au semnalat primarului faptul că proiectul nu are avizele necesare și nici măcar aprobarea arhitectului-șef a municipiului Constanța, Mihai Radu Vânturache. De asemenea, împotriva acestui concretizării acestui PUD sunt și Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Direcţia Judeţeană de Cultură Constanţa, Ordinul Arhitecţilor din Dobrogea.

Fiind un proiect ce a fost scos de două ori de pe ordinea de zi din ședințele Consiliului Local Municipal, Primăria Constanța a publicat un sondaj intitulat „Chestionar – PUD (plan urbanistic de detaliu) str. Mircea cel Bătrân nr. 47A. Referitor la documentaţia de urbanism PUD pentru terenul situat în str. Mircea cel Bătrân nr. 47A”. Constănţenii sunt rugaţi să răspundă cu „DA”, „NU” sau „NU ŞTIU” la întrebarea Sunteți de acord cu acest proiect?

Subliniem faptul că avizele pentru acest PUD sunt nefavorabile, cu excepția celui venit din partea Ministerului Culturii.

Vă încurajăm să vă informați cu privire la acest PUD (AICI și AICI) și abia apoi să completați chestionarul onlie pe care îl găsiți AICI.

 

Actualitate