Ajuns la cea de-a IV-a ediție, TEDx din acest an de la Constanța are ca tematică „Breaking The Pattern“ (n.r. – Distrugerea tiparelor).

E timpul să ne oprim să ne mai rotim în cercuri. Este timpul să distrugem tiparele irelevante care ne conduc aici. Solicităm transformări tehnologice predictive, ne răsfățăm cand vine vorba de divertisment pentru a ne elibera și folosim tot felul de simetrii arhitecturale, atât în cele create de om, cât și în cele naturale.

Unele modele sunt bune și puternice, deoarece oferă predictibilitate, adaugă funcționalitate proceselor și echilibrează viziunea noastră asupra vieții, însă alte tipare trebuiesc ”rupte”, ”distruse”.

Trăim într-un cadru în care sistemele educaționale sunt vechi de zeci de ani, iar o parte din rezolvări la problemele societății sunt oferite de către ONG-uri, relațiile stabilite între oameni dispar încet și sunt anulate din cauza lipsei de comunicări“, transmit organizatorii.

Speakerii TEDx abordează cele mai interesante sau dure probleme și întrebări ale societății, încercând să răspundă cu inovație, spirit întreprinzător și optimism. TED este o serie de conferinte globale, inițiată în Statele Unite în 1984, organizate pentru a răspândi ideile ce merită promovate.

Un eveniment TEDx este organizat de voluntari din comunitatea locală și, ca orice alt eveniment TED, nu conține nicio urmă de agendă comercială, religioasă sau politică. Scopul evenimentului este să reprezinte o scânteie pentru conversații, conectare și comunitate.

Evenimentul TEDx Constanța 2019 se va desfășura sâmbătă, 5 octombrie, cu începere de la ora 9.00, la Zenith Conference & Spa din Mamaia.

Până în prezent, speakerii care au confirmat prezența la eveniment sunt: Ioana Matei (fondador Reaching Out Romania), Laurențiu Ungureanu (reporter Recorder), Marian Rădăună (fondator Rezistența TV și co-fondator al inițiativei “NU arunca chiștoace”), Vlad Grigore (co-fondator Black Sea Rowing).

Lista cu speakerii din acest an este actualizată pe pagina oficială de Facebook TEDxConstanța și pe site-ul oficial.

Pentru bilete și mai multe informații, click AICI.

 

(Visited 280 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.