Politică

„Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea și Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân!“

Stelian Ion, deputat din partea USR Constanța

Deputatul USR, Stelian Ion anunță că va cere în parlament abrogarea legii recursului compensatoriu. „Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență!“, transmite deputatul constănțean.

Scris de 
 pe data 
14 ianuarie, 2019

Prin Legea recursului compensatoriu au fost eliberaţi din închisori aproximativ 13.000 de deţinuţi.

Până în prezent, 700 din cei 13.000 de infractori scoși din pușcării au recidivat – iar 200 au comis infracțiuni cu violență.

Statistic, rata de recidivă variază între 65-70%, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulți dintre noi vom cădea victime violențelor accidentale sau premeditate – pe stradă, în scara blocului, acasă, la serviciu, la cârciumă, la club, ziua, noaptea.

Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului „recurs compensatoriu„. Astăzi îi dăm forma finală și o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat…

Ca să fie clar: propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiționate, dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaților. Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar „constituțională”.

Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență! Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgența: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriți românii pe stradă de infractori eliberați înainte de termen, fără discernământ.

Trebuie făcută o precizare: dacă era după UDMR, în loc de 6 zile, infractorii primeau un „cadou” de 9 zile reduse la fiecare 30 executate! Cetățeni români de etnie maghiară, de asta i-ați votat pe indivizii ăștia? Să-i scoată pe criminali să ne omoare pe străzi?!„, a transmis deputatul Stelian Ion.

 

Actualitate