Prin Legea recursului compensatoriu au fost eliberaţi din închisori aproximativ 13.000 de deţinuţi.

Până în prezent, 700 din cei 13.000 de infractori scoși din pușcării au recidivat – iar 200 au comis infracțiuni cu violență.

Statistic, rata de recidivă variază între 65-70%, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulți dintre noi vom cădea victime violențelor accidentale sau premeditate – pe stradă, în scara blocului, acasă, la serviciu, la cârciumă, la club, ziua, noaptea.

Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului „recurs compensatoriu„. Astăzi îi dăm forma finală și o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat…

Ca să fie clar: propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiționate, dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaților. Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar „constituțională”.

Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență! Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgența: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriți românii pe stradă de infractori eliberați înainte de termen, fără discernământ.

Trebuie făcută o precizare: dacă era după UDMR, în loc de 6 zile, infractorii primeau un „cadou” de 9 zile reduse la fiecare 30 executate! Cetățeni români de etnie maghiară, de asta i-ați votat pe indivizii ăștia? Să-i scoată pe criminali să ne omoare pe străzi?!„, a transmis deputatul Stelian Ion.

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.