Actualitate

Un nou caz de COVID-19 pozitiv la Constanţa. Totalul confirmărilor a ajuns la 16

Autorităţile au confirmat un nou caz al unei persoane infectate cu coronavirus înregistrat la Constanţa.

Scris de 
 pe data 
19 martie, 2020

Potrivit datelor oficiale, este vorba despre un băiat în vârstă de 16 ani, întors recent din Anglia.

În prezent, adolescentul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind cel mai tânăr pacient infectat cu COVID-19 din județ.

Situaţia la nivelul judeţului Constanţa, 19 martie 2020:

88 carantinați,
1550 autoizolare,
16 cazuri confirmate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 16 ani și 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste.

Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

 

Actualitate