Într-un clip video postat pe Facebook, se poate observa că, în timp ce este spălat în cadă, din blana animăluțului se curăță vopseaua folosită de vânzător pentru a îi convinge pe cumpărători că acesta este roșcat.

scroll mai jos pentru video

Bichonii cu blana roșcată sunt foarte rari pe piață, iar prețul lor ajunge chiar și la 2.000 de lei pentru un exemplar.

Pentru a evita astfel de situații, specialiștii recomandă cumpărarea cățelului de la un crescător responsabil și respectat. Un crescător responsabil este interesat de progresul canisei sale, de exemplu, ei sunt preocupati în a crește câini cât mai sănătoși și cu trăsături specifice rasei.

După ce ați ales un crescător, rugați-l să vă arate cel puțin unul dintre părinții (femela sau masculul) puiuțului. Fiți atenți la cum interacționeaza câinii cu crescătorul, daca sunt prietenoși și sociabili sau stau retrași.

Câinele trebuie să aibă pedigree. Pedigree-ul, pe lângă faptul că reprezintă unica dovadă că animalul aparţine unei anumite rase, este actul care atestă genealogia acestuia și care oferă, astfel, celui interesat informații prețioase despre bagajul genetic al câinelui. Acest act de origine este eliberat doar de Asociația Chinologică Română prin Cartea de Origine și cu avizul Federației Chinologice Internaționale.

 

(Visited 31.759 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.