Actualitate

27 de români răpuși de gripă. Ministrul Sănătății: „Nu e epidemie”

Cazurile de deces din cauza gripei au ajuns la un număr de 27 de victime, conform ultimei informări a Institutul Național de Sănătate Publică. Totuși, ministrul sănătății, Sorina Pintea, consideră că nu este vorba de o epidemie.

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2018

Chiar dacă două spitale din București continuă să fie în carantină (Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Victor Babeș), ministrul sănătății consideră că nu putem vorbi încă de o epidemie.

Sorina Pintea (foto) afirmă că numărul deceselor „este mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut, anul trecut au fost 21 de decese”, dar în acest moment nu putem spune că avem o epidemie, ci „un sezon de gripă cu circulație mai intensă a virusului gripal.”

În același timp, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat confirmarea prezenței virusului gripal de tip B în cazul unei femei de 63 de ani din județul Mureș, a uneia de 72 de ani din Iași și a unui bărbat de 72 de ani din Ilfov. Toate cele trei victime sufereau de boli cronice și nu le fuseseră administrat vaccinul antigripal.

De asemenea, decesul unui bărbat de 77 de ani din Bihor, a confirmat și prezența virusului gripal de tip A, decedat la 10 februarie 2018. Și acest pacient suferea de boli cronice și nu fusese vaccinat.
Conform declarațiilor ministrului sănătății, sezonul gripei din acest an „se va prelungi până în luna aprilie”.

În aceste condiții, ministrul ne sugerează să respectăm măsurile de igienă și vaccinare antigripală.

Actualitate