Actualitate

Cei 1000 de militari americani vor ajunge la Kogălniceanu. Tehnica lor de luptă a intrat deja în România

Cei 1000 de militari americani care vor sosi în România vor ajunge la Kogălniceanu.

Scris de 
 pe data 
10 februarie, 2022

Ministerul Apărării anunţă, joi, că primele convoaie cu tehnică militară SUA, care fac parte din Task Force (TF) Cougar, sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu. Pe traseu, convoiul va fi însoţit de Poliţia Militară. După intrarea în ţară, convoiul s-a regrupat într-o parcare din apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Nădac.

„Chiar în aceste momente, convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Mihail Kogălniceanu”, anunţă, joi dimineaţă, Ministerul Apărării. 

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

„Ca parte a efortului nostru mai amplu de a ne demonstra angajamentul faţă de aliaţii NATO şi de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziţionează în România batalion de aproximativ 1.000 de militari americani, aflaţi deja în teatrul de operaţiuni din Europa.

Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate mecanizată staţionată la baza Vilseck din Germania, va disloca o unitate de forţe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roţi, pentru a descuraja agresiunea şi a consolida capabilităţile de apărare în statele aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit. Aceste forţe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obişnuit de rotaţie”, arată o informare a ministerului american al Apărării.

Actualitate