Centrul National de Evaluare și Examinare (CNEE) – instituție subordonata Ministerului – schimba modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureatul din 2019.

Mai exact, toate variantele examenelor vor avea in structura 40% de itemi obiectivi, care cel mai probabil vor arata sub forma unor grile. Informatia a fost confirmata de presedintele CNEE Marian suta, scrie adevarul.ro.

„Daca anul trecut la Matematica, Romana si Istorie nu au existat itemi obiectivi nici la Bacalaureat, nici la Evaluarea Nationala, acum vor fi in proportie de 40%. in schimb, daca vorbim de modele de subiecte pentru alte discipline la Bacalaureat precum stiintele socio-umane (Sociologie sau Psihologie), acestea aveau anul trecut itemi obiectivi in proportie de 30%. Insa, incepand din acest an vor avea si ele tot 40%.

Prin itemi obiectivi intelegem mai multe tipuri de cerinte. De la grile, itemi binari (exemplu: sa aleaga intre Adevarat sau Fals) la itemi de tip pereche (termeni care trebuie asociati). Structura de baza a variantelor nu va fi modificata, iar toti itemii vor respecta ca si pana acum programa scolara adoptata de Ministerul Educatiei. In concluzie, toate variantele de la examenele nationale vor avea itemi obiectivi incepand cu acest an scolar”, a declarat presedintele CNEE, Marian Suta.

 

(Visited 1.131 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.