„Cu tristețe vă informez dragii mei că în localitatea noastră a fost confirmat primul caz POZITIV cu noul Coronavirus.

Toată lumea este în alertă și au început deja examinările tuturor contacților direcți ai persoanei testate pozitiv.

Pe toate străzile din localitate a început dezinfecția, iar aceasta va continua și în spațiile publice.

IMPORTANT! Vă rog din suflet, stați în casă și protejați-vă pe voi, dar și pe cei apropiați! Sănătatea este cea mai importantă!“, a transmis Marian Gâju.

Prefectura Constanţa a informat în cursul zilei de vineri, 20 martie, că nu va mai fi transmis numărul de cazuri noi de infectări cu COVID-19 la nivelul judeţului.

Regula se va aplica la nivelul întregii ţări, singurele informaţii transmise de prefecturi fiind cifrele și situația la nivel național.

„Conform unor dispoziții venite de la Grupul de Comunicare Strategică, începând de astăzi NU mai putem comunica, la nivel județean cazurile pozitive pentru noul coroavirus. Vom continua să comunicăm ce măsuri iau autoritățile pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis Prefectura Constanța.

Astfel, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

 

(Visited 13.948 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.