Actualitate

ANAF va da buzna în casele românilor. Cine face bani din chirii, își cumpără mașini scumpe și pleacă în vacanțe, vizați cu prioritate

ANAF derulează în prezent o analiză de risc în ce privește situația fiscală a persoanelor fizice, în care verifică veniturile și averea acestora.

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2019

Pe baza datelor rezultate din această analiză, ANAF va selecta românii în cazul cărora va iniția controale amănunțite. Printre cei care ar putea ajunge, astfel, în „plasa” ANAF, sunt persoanele cu venituri nedeclarate, de exemplu, din chirii, dar despre care ANAF află din alte surse.

„Facem în prezent și o analiză de risc pe zona persoanelor fizice, cu patrimoniul deținut”, spune vicepreședintele ANAF Virgil Pîrvulescu, citat de profit.ro.

Analiza este derulată la nivelul direcției de inspecție fiscală din ANAF, cea care se ocupă de persoanele fizice, altele decât cele cu averi mari. Analiza de risc, urmată de controale, este un instrument prevăzut de legislația fiscală.

Inspectorii ANAF se vor interesa în special de românii care, deși nu înregistrează venituri mari sau chiar deloc, își permit mașini scumpe, case luxoase și vacanțe exotice. De asemenea, una dintre ținte vor fi românii care încasează bani din chirii.

 

Actualitate