Actualitate

ANM anunță precipitații sub formă de ploi, lapoviță și ninsoare în toată țara. Ce recomandă polițiștii șoferilor

Începând de mâine, vremea se schimbă radical. Toată țara se află sub avertizare meteo de ploi, lapoviță și ninsoare. Polițiștii recomandă șoferilor prundeță maximă.

Scris de 
 pe data 
17 martie, 2018

Potrivit ANM, toată țara se află sub avertizare de precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, în perioada 18-22 martie 2018. Poțiția română recomndă șoferilor atenție sporită la volan pentru a evita producerea accidentelor de circulație.

Ploaia, lapoviţa, ninsoare şi vântul îngreunează circulaţia rutieră. De aceea, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi şi abaterea de la trasa ideală de rulare. Fiţi atenţi în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Nu opriţi şi nu staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe”, transmite Poliţia Română.

Pentru că există riscul ca vizibilitatea să fie redusă, polițiștii rutieri recomandă folosirea luminilor de întâlnire pe tot parcursul zilei.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică. Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi când vizibilitatea este redusă şi să se asigure foarte bine înaintea traversării drumurilor”, precizează IGPR.

 

Actualitate