Situație extrem de periculoasă pe centura Bacăului. La numai câteva ore după inaugurarea cu mare fast de către președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, mai mulți șoferi au tras o sperietură zdravănă când au trecut peste podul care traversează canalul Bistrița.

Bucățile de asfalt desprinse din carosabil i-au distrus unuia dintre ei jantele și anvelopele. CNAIR spune că unul dintre rosturi era prost făcut, problemă care a fost remediată între timp.

Inaugurați cu fast înainte de alegeri, cei 20 din kilometri din centura Bacăului, din care 16 în regim de autostradă, primii de acest fel din Moldova, le-au pus probleme mai multor șoferi care au traversat ieri podul peste Bistrița.

Pe unul dintre sensurile de mers rosturile de dilatație nu erau gata. Drumarul apucase doar să taie asfaltul, care sub greutatea camioanelor a început să se desprindă. Mai mulți șoferi ghinioniști care treceau prin zonă și-au avariat mașinile.

Teodor Nastasă, proprietarul unei vulcanizări mobile: „Am primit 6 apeluri, am intervenit la toate. Majoritatea anvelopelor au fost distruse în urma loviturii cu corpuri contondente, respectiv bucățti din asfalt. La 5 mașini a fost necesară înlocuirea anvelopelor.”

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban participa, miercuri, la deschiderea tronsonului de Autostrada A7 – varianta ocolitoare Bacau. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declara recent ca acest tronson era realizat, in urma cu un an, in proportie de 27%.

Porțiunea de autostradă inaugurată miercuri de premierul Orban și președintele Iohannis nu e gata, după cum recunoaște inclusiv CNAIR. Precizările au venit după ce 6 șoferi și-au  rupt în doar câteva ore de la inaugurare mașinile la propriu pe porțiunea de drum respectivă.

În 20 noiembrie, premierul Ludovic Orban i-a felicitat pe constructorii care realizeaza centura ocolitoare a municipiului Bacau, intrucat acestia au comunicat ca tronsonul de drum cu profil de autostrada va putea fi dat circulatiei intre 27 noiembrie si 2 decembrie, desi termenul limita de finalizare a lucrarilor era luna ianuarie a anului 2022.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spunea atunci ca este vorba despre primul tronson de autostrada din regiunea Moldovei care va fi deschis circulatiei, adica 16 kilometri la profil de autostrada, din cei 31 de kilometri din centura Bacaului. El preciza ca, in luna noiembrie a anului trecut, acest obiectiv de investitii fusese realizat in proportie de 27%, fiind finalizat in doar un an.

Precizările CNAIR:

Deteriorările apărute au fost determinate de o eroare de fabricație a unui rost de la podul de la km 3+150, partea dreaptă.
Imediat ce a fost constatată această problemă, Antreprenorul a semnalizat zona respectivă și a executat în regim de urgență lucrările de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiții de siguranță pe toată lungimea VO Bacău
Având în vedere că, până la recepția finală a lucrărilor, constructorul mai are de realizat astfel de rosturi, circulația pe acest obiectiv se desfășoară cu restricție de viteză de 90 km/h.

(Visited 218 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.