Actualitate

Aviz amatorilor! Un român riscă 3 ani de închisoare după ce a vândut o mașină cu kilometrajul dat înapoi

Sursă foto: auto-bild.ro

Mașină pusă la vânzare pe Facebook, dar cu 70.000 de kilometri mai puțini la bord. Vânzătorul, un român din Ancona, care a fost denunțat și în prezent e cercetat în libertate pentru infracțiunea de înșelăciune. Bărbatul riscă însă închisoare de la 6 luni a 3 ani sau în cel mai bun caz o amendă penală de 3000 de euro.

Scris de 
 pe data 
26 august, 2019

Vânzătorul a fost denunţat şi în prezent e cercetat pentru infracţiunea de înşelăciune. Bărbatul riscă să facă închisoare de la 6 luni la 3 ani sau în cel mai bun caz pentru el o amendă penală de 3.000 de euro, scrie Gazeta Românească.

Asta după ce italianul a observat că maşina, care în acte avea doar 165.000 de kilometri, avea un nivel foarte ridicat de uzură, incompatibil cu kilometrajul declarat de fostul proprietar la momentul vânzării. Într-o primă fază, păgubitul s-a dus la un atelier, iar de aici la comisariatul din Osim, care a declanşat o anchetă. În urma verificărilor, anchetatorii au descoperit că românul falsificase unitatea de control electronic a vehiculului, eliminând aproximativ 70.000 de kilometri faţă de cei parcurşi efectiv.

Şi asta nu a fost tot. S-a constatat că bărbatul a fraudat și ultimul control de revizie, anulând mulți kilometri pentru a induce în eroare personalul responsabil cu controalele, pentru a fi mai îngăduitori.

Actualitate