Medicii legiști au concluzionat că bebelușul a murit înecat, ceea ce a dus la o repoziționarea privind ritualul e botez din partea Bisericii.

Preotul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat că, deși tradiția spune că botezare copilului se face la 40 de zile, aceasta nu este o urgență și că părinții nu trebuie să se grăbească, mai ales în cazul copiilor cu probleme sau născuți prematur. Mai mult decât atât, acesta a declarat că botezarea se poate face atât prin scufundare, cât și prin turnarea apei cu căușul palmei, de trei ori, pe creștetul copilului.

„Dacă părinții știu că acel copilaș al lor este foarte fragil, este născut prematur, nu este o urgență botezarea unui copil, în ciuda unor tradiții încetățenite la 40 de zile. Părinții pot vorbi cu preotul.

Orice preot trebuie să fie deschis, trebuie să îi asculte pe părinți, e copilașul lor și creștinarea trebuie să constituie o celebrare a bucuriei și nu o traumă. Dar se practică botezul inclusiv prin scufundarea copilașului, aproape totală, în apa din cristelniță și turnarea cu căușul palmei, de trei ori, pe creștetul copilașului.”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhia Română recunoaște analiza medicilor legiști din Suceava potrivit căreia bebelușul decedat în urma botezului a înghițit 110 ml de apă, informează digi24.ro.

„Este o confirmare inatacabilă a celor de la medicina legală din Suceava, care au transmis că bebelușul înghițise 110 mililitri de apă. Firește, ancheta nu s-a încheiat. Vom putea afla dacă această apă era amestecată cu lapte, a existat un caz similar mai demult”

În opinia lui Vasile Bănescu, este inexplicabil cum s-a putut întâmpla o astfel de tragedie, în contextul în care botezul a fost oficiat de un preot cu experiență.

(Visited 199 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.