Actualitate

Camera Deputaților a respins înființarea comisiilor de anchetă privind pesta porcină și protestul din 10 august

Sursă foto: Digi24

Camera Deputaților a respins propunerea de înființare a comisiilor de anchetă privind pesta porcină și violențele autorităților de la protestul Diasporei.

Scris de 
 pe data 
5 septembrie, 2018

Decizia a fost luată miercuri, 5 septembrie, în Plenul Camerei Deputaților, urmarea fiind aceea că nu va exista nicio anchetă privind modul de acțiune al autorităților în aplicarea Programului național de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine, precum nu va exista nicio anchetă privind reprimarea protestului paşnic antiguvernamental desfăşurat în Bucureşti în data de 10 august 2018, notează hotnews.ro.

Cele două comisii care urmau a fi înființate, dacă cele două cereri ar fi primit aviz pozitiv, au fost propuse de PNL și PMP, respectiv de PNL și USR.

Privind comisia legată de protestul din 10 august, deputatul PSD, Eugen Nicolice, a declarat că „toată lumea a vazut că prostestul nu a fost pașnic, prin acest titlu (al proiectului de hotărâre – n.r.) certificam aceasta minciună.”

Și liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a comentat decizia Camereu Deputaților apreciind că nu este surprinsă.

Un vot la care ne așteptam. Astăzi a ieșit la iveală premeditarea reprimării protestului„, a declarat Raluca Turcan, liderul deputaților PNL.

 

Actualitate